Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
600 g wody
-
100 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
70 g mąki pszennej
-
1 jajko rozm. L
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
-
marchewka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
-
czerwona papryka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
-
ogórek (opcjonalnie) pokrojony w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.8 g
Kalorie
255 kJ /
61 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 Min
Placki warzywne z botwinką
30 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 Std. 20 Min
Pulpeciki z tuńczyka i ziemniaków
50 Min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 Std.
Kulki z cukinią i serem feta
40 Min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 Std. 10 Min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 Std. 15 Min
Kotleciki z marchewki
1 Std. 20 Min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Kotleciki pietruszkowe
25 Min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 Std. 10 Min